Groene menukaart

Boom

Bomen, maar ook heesters en planten leveren direct speelmateriaal op. Denk aan takjes, bladeren, uitgevallen bloemen en beukennootjes. Voor kinderen is het natuurlijk altijd interessant om met natuurlijke materialen nieuwe spelletjes te verzinnen.

lees meer >
< Terug naar menukaart

Wat gaan we precies doen:

  • Toepassen van grondverbetering bij bomen d.m.v. potgrond of

tuinturf, 120L per boom.

  • Leveren en aanbrengen boom incl. boompalen en band.
  • Soort boom te bepalen in overleg, maat: 16/18cm stamomtrek

boom met draadkluit.

  • Afwerken van situatie

Onderhoud:

Jullie ontvangen een productblad met onderhoudsinstructies. Onderhoud kan ook door Idverde gedaan worden. Op hoofdlijnen komt het neer op:

  • Het onkruidvrij houden rondom de boom.
  • Water geven op droge dagen en in de zomer.
  • Snoeien van de boom indien nodig (twijfel je? Vraag het de specialist ! )

Bomen, maar ook heesters en planten leveren direct speelmateriaal op. Denk  aan takjes, bladeren, uitgevallen bloemen en beukennootjes. Voor kinderen is het natuurlijk altijd interessant om met natuurlijke materialen nieuwe spelletjes  te verzinnen.

Door een boom te planten, kan er een natuurlijke afscheiding worden gecreëerd op een schoolplein. Kinderen kunnen de boom bijvoorbeeld gebruiken als spelelement tijdens verstoppertje. Ook vormen bomen op een schoolplein voor bescherming tegen weersinvloeden: door sterke (koude) wind te breken en in de zomer te zorgen voor aangename verkoeling door schaduw op de speelplekken. Dit is belangrijk tijdens de zomer

Een nieuwe boom wordt altijd in overleg met idverde NL gekozen. Samen met een expert kijken we welke boom het beste past op het schoolplein en in de omgeving. Een boom heeft in de eerste jaren veel zorg nodig zodat de wortels goed hun weg kunnen vinden.

No items found.

Nieuwsbrief?

Volg de ontwikkelingen van het project op de voet.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.