Groene menukaart

Geveltuin

Een geveltuin is een smalle strook met fleurige bloeiende beplanting langs de gevel van het schoolgebouw. In deze langwerpige strook kun je diverse soorten beplanting toepassen. De geveltuin neemt niet veel plek in maar geeft wel een mooi effect. Aan de hand van de ligging van de geveltuin kunnen wij samen met jullie bepalen welke planten we toepassen.

lees meer >
< Terug naar menukaart

Wat gaan we precies doen:

  • Toepassen van grondverbetering d.m.v. potgrond of

tuinturf, 60L per 5 m2

  • Leveren en aanbrengen van vlinderplanten (maat P9, 7 stuks per m2)
  • Afwerken van situatie.

Onderhoud:

Jullie ontvangen een productblad met onderhoudsinstructies. Onderhoud kan ook door Idverde gedaan worden. Op hoofdlijnen komt het neer op:

  • Het onkruidvrij houden van de geveltuin.
  • Water geven op droge dagen en in de zomer.
  • 1 keer volledig terugsnoeien per jaar.

Een geveltuin is een smalle strook met fleurige bloeiende beplanting langs de gevel van het schoolgebouw. In deze langwerpige strook kun je diverse soorten beplanting toepassen.De geveltuin neemt niet veel plek in maar geeft wel een mooi effect. Aan de hand van de ligging van de geveltuin kunnen wij samen met jullie bepalen welke planten we toepassen.

Op de meeste schoolpleinen liggen tegels van 30x30 centimeter. Gebruikelijk is om twee rijen tegels eruit te halen, waardoor er een plantenstroom van 60 centimeter ontstaat. De eruit gehaalde tegels worden vervolgens weer gebruikt om als border te dienen, door ze op hun kant te zetten.

No items found.

Nieuwsbrief?

Volg de ontwikkelingen van het project op de voet.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.