Doen jullie mee aan de Textiel Challenge?

Spaar voor leuke prijzen en geef een boost aan jullie gespaarde punten!

home-dashboard

Wat is de Textiel challenge?

Om nog sneller een groen schoolplein aan te kunnen leggen, gaan wij jaarlijks vijf textielraces inzetten om met de gehele school leuke prijzen te winnen. Houd je mail in de gaten, want de races worden om de maand aangekondigd! Het wedstrijdelement zal leerlingen activeren om nog meer textiel in te zamelen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld hun kast opruimen of textiel ophalen bij familie, vrienden en kennissen.

Tip! Stel een doel vanuit de groene menukaart aan de start van de textielrace. Vul bijvoorbeeld een vaas met knikkers die in de aula staat zodat kinderen weten wat de stand is. Zo verliezen de kinderen nooit, ook al winnen ze niet de prijs......de vergroening is dichterbij of zelfs behaald!

Uitleg & Spelregels

  • In schooljaar 2022/2023 vinden 5 textiel challenges plaats.
  • Iedere basisschool kan zich voor 1 of meerdere challenges aanmelden (minimaal 1, liefst alle 5!)
  • Iedere challenge heeft speciale prijzen.
  • Naast de speciale prijzen sparen jullie ook voor de reguliere groen punten (1 kg textiel = 1 punt = €0,20)
  • Alleen huishoudelijk textiel, geen bedrijfstextiel.
  • Bekijk de veelgestelde vragen onderaan deze pagina voor verdere uitleg.
feature-work-anywhere
Voor welke scholen?

Textiel container niet verplicht

De textiel challenge is zowel voor:

- De scholen die een textielcontainer hebben en
- Scholen die een aantal keren per jaar mee willen doen, maar geen container willen/kunnen plaatsen.

Het is dus niet verplicht een container te laten plaatsen om mee te doen met de challenge. Nog toegankelijker!

Altijd prijs!

De Challenges agenda

Om jullie tijd te besparen met het promoten van jullie deelname aan de textiel challenge hebben we een mediakit samengesteld. Hierin zitten 2 posts voor Instagram, Facebook, Linkedin en een flyer. Door het schoollogo erop te plakken kunnen jullie het helemaal eigen maken.

feature-connection
feature-work-anywhere
Marketing makkelijk gemaakt

Mediakit

Om jullie tijd te besparen met het promoten van jullie deelname aan de textiel challenge hebben we een mediakit samengesteld. Hierin zitten 2 posts voor Instagram, Facebook, Linkedin en een flyer. Door het schoollogo erop te plakken kunnen jullie het helemaal eigen maken.

Download mediakit

Willen jullie meedoen aan 1 of meerdere challenges?

Dan vragen we jullie het aanmeldformulier in te vullen.

Aanmelden

Veel gestelde vragen

01

Hoe houden we de puntentelling eerlijk?

Om alle deelnemende scholen een eerlijke kans te geven om de textielrace te winnen, wordt de score op basis van het aantal leerlingen berekend (PPL).

02

Waar kunnen we de tussenstand zien?

De score is te volgen op de tussenstand pagina op de website. Deze webpagina wordt iedere maandagochtend bijgewerkt.

03

Wanneer komt Texned het textiel ophalen?

Voor aanvang van de Textiel Challenge maakt Texned de ophaalplanning. Volgens de planning zal Texned minstens 1x per week bij jullie langskomen. Welke dag dit is wordt van tevoren duidelijk gecommuniceerd.

Mocht de textielberg in jullie aula te groot worden dan kunnen jullie een volmelding doen door te bellen naar 085 06 06 033 (optie 1) of het contactformulier in te vullen op:
https://texned.com/contact/

Bij een volmelding komt Texned in maximaal 48 uur langs om het textiel op te halen.

04

Waar moeten we ons ingezamelde textiel neerleggen?

Leg het textiel op een plek waar het niet in de weg ligt, máár wel een beetje opvalt. Een groeiende berg textiel werkt erg aanstekelijk voor kinderen om nog meer in te zamelen.

05

Welk textiel mag ik inleveren?

Alleen huishoudelijk textiel, geen bedrijfstextiel.

Riemen, rokken, schoenen (per paar samengevoegd), servetten, sjaals, sokken, stropdassen, tafellakens, tassen, truien, T-shirts, beddengoed, broeken, dekbedovertrekken, dekens, gordijnen, handdoeken, hemden, vesten, vitrage, washandjes, woontextiel, jassen, jurken, knuffels (schoon), kousen, kussenslopen, lakens, onderkleding, petten, pyjama’s, zwemkleding, theedoeken.

LET OP! Er mag geen textiel in de container gedeponeerd worden waar olie- en verfvlekken opzitten. Ook zijn matrassen, dekbedden en kussens ook niet welkom. Bij uw gemeente kunt u terecht voor het deponeren van deze uitzonderingen.

Staat hetgeen je wilt inleveren er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op zodat we je kunnen helpen!

06

Hoe kunnen wij vergroenen?

We willen alles in dit project voor jullie zo makkelijk mogelijk houden, zo ook het vergroenen. Op het moment dat jullie genoeg punten gespaard hebben om een eerste vergroeningselement te plaatsen zullen wij dat voor jullie regelen. Idverde is de projectpartner die de aanleg van de vergroening verzorgd bij de scholen in het project.

07

Waarom tekenen we een overeenkomst?

Met alle scholen tekenen wij een contract om onduidelijkheid te voorkomen en biedt zekerheid voor ons en jullie. Dat is een contract zonder kleine lettertjes 😉.

Typen overeenkomst
Idverde is de projectpartner die de aanleg van de vergroening verzorgd bij de scholen in het project met wie wij een groene overeenkomst hebben getekend. Jullie gespaarde punten blijven gereserveerd totdat jullie ze willen verzilveren voor vergroening.

Mochten jullie zelf al een hoveniersbedrijf onder contract hebben, dan tekenen we met jullie de algemene overeenkomst. In dit geval zal Texned de textielopbrengst maandelijks op jullie rekening storten, ervan uitgaande dat jullie het zelf aan vergroening uitgeven.